چهارمین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان با عنوان تعامل مجموعه ها و ساختمان های نیروگاهی با محیط زیست روز دوشنبه 2 اسفند ماه به میزبانی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد.
دبیر اجرایی همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان در مراسم آغاز به کار این همایش گفت:این همایش پیش از این در سه دوره حول محورهایی چون هویت شهرها، توسعه صنعت گردشگری، حاشیه نشینی و سکونتگاه های غیر رسمی، ارزش های کیفی فضاها،هویت و پایداری فرهنگی،بازآفرینی فضاهای گمشده،تداوم سنت در معماری امروز، مواجهه شهرهای سنتی با مفهوم مدرنیته،معماری و شهرسازی از منظر جهانی شدن برگزار شده بود.
دکتر فریبرز کریمی، تاثیر ساختمان های نیروگاهی در توسعه شهرها، رابطه منظر شهری و ساختمان های نیروگاهی،ساختمان های نیروگاهی و پدافند غیرعامل، نیروگاه ها و محیط زیست،معماری و طراحی مجموعه ها و ساختمان های نیروگاهی،فناوری های نو و نیروگاه ها، آینده نیروگاه ها، باز زنده سازی و استفاده دوباره از ساختمان های نیروگاهی را از محورهای تشکیل دهنده این دوره از همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان خواند که با بهره گیری از دانشجویان و دانش آموختگان دوره دکتری ساختمان های نیروگاهی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است.
استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) با بیان اینکه این دوره از همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان با مشارکت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در حال برگزاری است،اضافه کرد:50مقاله به دبیرخانه این همایش رسیده است که چهار مقاله از آنها امروز در قالب سخنرانی در بخش تخصصی ارائه می شود.
معاون پژوهشی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه ادامه داد:مقاله های این همایش از درجه علمی بالایی برخوردار هستند و مورد حمایت و امتیاز دهی وزارت علوم،تحقیقات و فن آوری قرار دارند و همچنین برای مهندسان نظام مهندسی نیز امتیاز تمدید پروانه را به دنبال خواهد داشت.
رییس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) نیز در ادامه این مراسم گفت: اهمیت نیروگاه ها و انرژی های نو امروزه بر همگان روشن و واضح است و در این دانشگاه به برکت وجود متخصصان این حوزه به واسطه راه اندازی دوره دکتری ساختمان های نیروگاهی از سال 87، موضوع این دوره از همایش معماری و شهرسازی را به ساختمان های نیروگاهی اختصاص دادیم.
دکتر مهدی زندیه افزود:این دوره دکتری از سال 87 برای اولین بار در کشور در این دانشگاه ایجاد شده است و تاکنون 10دانشجو از آن دانش آموخته شده و13دانشجو نیز در حال تحصیل هستند.
رییس دانشکده معماری وشهرسازی دانشگاه ادامه داد:بسیاری از این افراد در دوران تحصیل در این رشته از فرصت های مطالعاتی در خارج از کشور از جمله آمریکا، کره جنوبی،دانمارک و کانادا استفاده کرده و در این مدت بازخوردهای خوبی نیز از این موضوع داشته ایم.
دکتر زندیه در پایان خاطرنشان کرد:دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) به واسطه وجود متخصصان در حوزه مربوط به موضوع این همایش می تواند تعامل وسیعی با مراکز اجرایی و صنعتی برقرار کند که خروجی آن به سود حوزه معماری و شهرسازی است.
مهندس وثیق نیا رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین عنوان کرد: انطباق ساختمان های نیروگاهی با محیط یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه شهرسازی می باشد. در سلسله مراتب طرح های شهرسازی و طرح های کالبدی منطقه ای متولی امر در اکثر کشورهای جهان توسط یک نهاد تهیه می شود ولی متاسفانه در کشور ما توسط دو ارگان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی تهیه گردید.
وی افزود: طرح کالبدی ملی برای کشور در دهه 70 توسط وزارت راه و شهرسازی سابق تهیه شد و کشور به 11 منطقه تقسیم گردید. استان قزوین به همراه استانهای تهران، قم و مرکزی در منطقه البرز جنوبی قرار گرفتند، در امتداد این طرح برای برخی از شهرها طرح CDS و همچنین دستور کار 21 تهیه شد. دستور کار 21 و طرح کالبدی ملی بحث های مکانیابی صنایع، اشتغال و جمعیت و انطباق این موارد، از مهمترین مباحث این دستور کار می باشد.
عضو اصلی شورای مرکزی با تبریک هفته مهندس افزود: قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال 1374 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و سپس در سال 1375 آئین نامه آن تائید گردید که سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین از سال 1377 تاسیس و تاکنون دارای 9200 نفر عضو می باشد که 5050 نفر دارای پروانه اشتغال به کار می باشند.
وی با اشاره به رسالت سازمان های نظام مهندسی ساختمان افزود: طبق ماده 4 قانون در تمام نقاط شهرها و روستاها ، ساختمانهایی که با بودجه غیر دولتی احداث می گردند در حوزه های طراحی ، نظارت و اجرا توسط مهندسین دارای صلاحیت اجرا شود.
وی در پایان اظهار داشت: امیدوارم این تفکر که جهانی فکر کنیم و محلی عمل کنیم نهادینه شود.
این مراسم با برگزاری پنل تخصصی این حوزه با حضور آقایان دکتر اقبالی، دکتر هاشم پور، دکتر مدی و دکتر زندیه همراه با ارائه مقالات برگزیده پایان یافت.
چهارمین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان برگزار شد - news.ikiu.ac.ir
چهارمین همایش ملی معماری و شهرسازی در گذر زمان برگزار شد
22 Feb 2017
کد خبر : 890020
تعداد بازدید : 87